Triatleter med udviklingshandicap

09 Apr 2018

De gjorde det i 2017, og gør det igen i 2018.

Til KMD 4:18:4 Helsingør vil der igen i år være deltagelse, af en gruppe seje unge mennesker.

Louise Manstrup som er ansvarlig for projektet, fortæller;

“På et bestyrelsesmøde i maj måned 2017 fik såvel vores udviklingshæmmede atleter og vores syriske praktikanter blod på tanden til at gennemføre KMD 4:18:4, der blev afviklet i Helsingør. Dette fordi vi havde haft en stor succes med 3 handicaphold på Kronborgsstafetten.  Således gennemførte 6 borgere med hhv flygtningestatus og udviklingshandicap 4:18:4 i Helsingør 2017 på to stafet hold.

Både vores syriske flygtninge og atleterne har en udfordret økonomi, som forhindrer deltagelse i mange idrætsgrene. En trænings- og event virksomhed havde stillet våddragter til rådighed for svømmerne og SPUC udlånte tøj samt cykler som muliggjorde deltagelsen 4:18:4.

Atleterne har trænet svømning i Helsingør svømmehal og på Langebro i Ålsgårde flere dage om ugen. Vi er dybt imponeret over den progression træningen har givet svømmerne. Vi svømmetræner hver mandag og har fået puljemidler fra Kulturministeriet til en svømmetræner, der fortsætter træningen, når vi skal øve os i havvand. Vi har en ambition om, at stille med 3 stafet hold i juni 2018 og en atlet med udviklingshæmning der skal gennemføre alene.”

Vi glæder os til at følge projektet og håber dette inspirerer andre til også at kaste sig ud i triatlon.

 

KMD